zondag 30 juni 2019

Geroerbakte mie met garnalen en prei

GEROERBAKTE MIE MET GARNALEN EN PREI

250 gram eiermie
2 eetlepels (wok)olie
400 gram prei, in ringen
250 gram gepelde rauwe garnalen, ontdooid en uitgelekt
4 eetlepels woksaus naar keuze
1 bosje koriander, grof gehakt
50 gram (on)gezouten pinda’s, grof gehakt
1 limoen, in partjes


Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel er koud water over en laat uitlekken. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de prei 2 minuten op middelhoge stand. Snijd de garnalen in de lengte doormidden en voeg met de woksaus toe aan de prei. Roerbak tot de garnalen lichtroze zijn. Knip de mie eventueel een paar keer door en voeg als laatste toe. Roerbak enkele minuten mee en schep vlak voor het serveren de koriander en pinda’s erdoor. Lekker met een partje limoen.

4 personen

voedingswaarde : 440 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Boodschappen juni 2017

Geen opmerkingen: