GEROERBAKTE MIE MET GARNALEN EN PREI
250 gram eiermie
2 eetlepels (wok)olie
400 gram prei, in ringen
250 gram gepelde rauwe garnalen, ontdooid en uitgelekt
4 eetlepels woksaus naar keuze
1 bosje koriander, grof gehakt
50 gram (on)gezouten pinda’s, grof gehakt
1 limoen, in partjes
Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel er koud water over en laat uitlekken. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de prei 2 minuten op middelhoge stand. Snijd de garnalen in de lengte doormidden en voeg met de woksaus toe aan de prei. Roerbak tot de garnalen lichtroze zijn. Knip de mie eventueel een paar keer door en voeg als laatste toe. Roerbak enkele minuten mee en schep vlak voor het serveren de koriander en pinda’s erdoor. Lekker met een partje limoen.
4 personen
voedingswaarde : 440 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Boodschappen juni 2017
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten