zaterdag 2 februari 2019

Wortelsalade met azijn (Marokko)

WORTELSALADE

600 gram wortels
3 teentjes knoflook
3 eetlepels azijn
1 theelepel komijnzaad
2 eetlepels olijfolie
2 takjes peterselie
2 takjes koriander
zout
peper


Schil de wortels, was ze en snijd ze overlangs in vieren. Pers de knoflook.
Breng in een pan water aan de kook, doe er de wortels en de knoflook in en laat 20 minuten koken.
Laat de wortels goed uitlekken, schep ze in een schaal, giet de azijn erover, bestrooi naar smaak met komijn, peper en zout en voeg de olijfolie toe.
Spoel de peterselie en de koriander af, dep droog en hak fijn. Bestrooi er de wortels mee. Schep voor het opdienen alles goed door elkaar.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten

gebied : Marokko
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Marokkaans eethuis / Elisa Vergne

Geen opmerkingen: