zaterdag 2 februari 2019

Kwartels met druiven (Marokko)

KWARTELS MET DRUIVEN

2 uien
1 teentje knoflook
6 mooie schoongemaakte kwartels
80 gram boter
1 kilogram witte druiven
1 deciliter crème fraîche
zout
peper


Pel de uien en hak ze zeer fijn. Pel de knoflook en druk deze door de knoflookpers. Bestrooi de binnen- en buitenkant van de kwartels met zout en peper.
Laat 50 gram boter smelten in een kleine braadpan. Voeg er de uien, de knoflook, zout en peper aan toe en roer. Leg de kwartels op dit bedje, voeg 2 deciliter water toe, dek de pan half af, en laat 30 minuten op halfhoog vuur braden. Draai halverwege de tijd de vogeltjes om. Haal vervolgens het deksel van de pan en laat de jus indikken.
Haal ondertussen het velletje van de druiven en de pitjes eruit. Laat de rest van de boter in een pan smelten, voeg de druiven toe, roer en laat 5 minuten op een zacht pitje doorwarmen.
Voeg de crème fraîche aan de kwartels toe, roer en laat enkele minuten door pruttelen. Breng op smaak.
Leg de kwartels en de druiven op een schaal, giet de saus erover. Direct serveren.

6 personen

voor- / bereidingstijd : 30 / 45 minuten

gebied : Marokko
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Marokkaans eethuis / Elisa Vergne

Geen opmerkingen: