GEKRUIDE ZOETE AARDAPPELS
750 gram zoete aardappels
3 eetlepels olie
1 mespunt saffraan
1 theelepel kaneel
1 eetlepel suiker
20 gram boter
zout
peper
Schil de zoete aardappels, spoel ze af, dep ze droog en snijd ze in stukken. Giet de olie in een pan met dikke bodem, voeg de saffraan, de kaneel, de suiker, de boter en 2 mespunten zout toe. Bestrooi flink met peper. Schep als de gekruide olie goed heet is de aardappels in de pan en voeg 2 deciliter water toe. Doe er een deksel op en laat 30 minuten op middelhoog vuur doorkoken.
Laat, als aan het eind van de kooktijd het water nog niet geheel verdampt is, nog even zonder deksel doorkoken. Koud of warm serveren.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 10 / 30 minuten
gebied : Marokko
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Marokkaans eethuis / Elisa Vergne
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten