zaterdag 2 februari 2019

Kikkererwtenpuree (Marokko)

KIKKERERWTENPUREE

500 gram kikkererwten
1 grote ui
1 teentje knoflook
2 takjes koriander
1 theelepel grof zout
peper


Laat de kikkererwten in een kom koud water met grof zout 12 uur weken. Giet de volgende dag de kom in een pan en laat 5 minuten koken. Laat de kikkererwten uitlekken en rol ze tussen uw handen om de velletjes te verwijderen.
Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn. Doe ze in een pan met de kikkererwten, wat peper en de koriander. Voeg ruim koud water toe en breng aan de kook. Laat minstens 2 uur pruttelen, voeg halverwege de kooktijd wat zout toe.
Haal de takjes koriander eruit, laat de kikkererwten uitlekken en maak er een puree van.
Koud serveren.

6 personen

voorbereidings- / week- / bereidingstijd : 15 minuten / 12 uur / 2 uur

gebied : Marokko
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Marokkaans eethuis / Elisa Vergne

Geen opmerkingen: