KIKKERERWTENPUREE
500 gram kikkererwten
1 grote ui
1 teentje knoflook
2 takjes koriander
1 theelepel grof zout
peper
Laat de kikkererwten in een kom koud water met grof zout 12 uur weken. Giet de volgende dag de kom in een pan en laat 5 minuten koken. Laat de kikkererwten uitlekken en rol ze tussen uw handen om de velletjes te verwijderen.
Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn. Doe ze in een pan met de kikkererwten, wat peper en de koriander. Voeg ruim koud water toe en breng aan de kook. Laat minstens 2 uur pruttelen, voeg halverwege de kooktijd wat zout toe.
Haal de takjes koriander eruit, laat de kikkererwten uitlekken en maak er een puree van.
Koud serveren.
6 personen
voorbereidings- / week- / bereidingstijd : 15 minuten / 12 uur / 2 uur
gebied : Marokko
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Marokkaans eethuis / Elisa Vergne
zaterdag 2 februari 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten