SALADE VAN OLIJVEN
200 gram zwarte olijven
2 citroenen
1 teentje knoflook (naar keuze)
2 theelepels paprika of milde peper
1 snufje scherpe peper
3 mespuntjes gemalen komijn
1 eetlepel olijfolie
Spoel de olijven af en dep ze goed droog met keukenpapier.
Schil de citroenen met een mes, snijd ze in stukken, haal de witte velletjes weg en de pitten eruit. Pel eventueel de knoflook en druk deze door de knoflookpers.
Meng alle ingrediënten in een schaal en laat 2 uur op een koele plaats marineren.
U kunt de citroenen vervangen door 1 of 2 sinaasappels, al naar gelang de grootte.
4 - 6 personen
voorbereidings- / marineertijd : 15 minuten / 2 uur
gebied : Marokko
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Marokkaans eethuis / Elisa Vergne
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten