KONIJN MET KRUIDEN
2 uien
4 teentjes knoflook
3 takjes peterselie
3 takjes koriander
4 eetlepels olie
1 kaneelstokje
1 eetlepel ras al-hanout
3 mespuntjes gemberpoeder
3 mespuntjes gemalen komijn
3 mespuntjes gemalen nootmuskaat
1 flink konijn, in stukken gesneden
zout
peper
Pel de uien en de knoflook, hak ze fijn. Spoel de peterselie en de koriander af, dep ze droog en hak fijn. Doe de olie, de uien, de knoflook, de gehakte kruiden, het kaneelstokje en de rest van de specerijen in een stoofpan, voeg zout en peper toe. Meng goed door elkaar. Bestrooi de stukken konijn met zout en peper. Leg ze (behalve de lever) in de pan, voeg er 5 deciliter water aan toe en breng langzaam aan de kook.
Bedek de pan vrijwel geheel met een deksel, zet het vuur laag en laat minstens 1 uur sudderen. Doe er de laatste 10 minuten de lever bij. Laat de saus indikken als deze te dun is.
Onmiddellijk serveren.
4 - 6 personen
voor- / bereidingstijd : 10 / 75 minuten
gebied : Marokko
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Marokkaans eethuis / Elisa Vergne
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten