zaterdag 2 februari 2019

Gevulde duiven met amandelen (Marokko)

GEVULDE DUIVEN MET AMANDELEN

50 gram ontvliesde amandelen
80 gram boter
80 gram couscous
2 theelepels ras al-hanout
4 duiven, klaar voor gebruik
1 ui
2 teentjes knoflook
2 mespuntjes gemberpoeder
1 mespuntje saffraan
1 kaneelstokje
zout
peper


Bak in een koekenpan in 20 gram boter de amandelen goudbruin. Doe ze in de keukenmachine en druk heel even op de knop tot de amandelen grof gehakt zijn.
Vermeng de gehakte amandelen met de couscous, 10 gram zachte boter, de ras al-hanout en wat zout en vul er de duiven mee. Sluit de opening met een cocktailprikkertje of met een naald en keukendraad.
Pel de ui en de knoflook, hak ze fijn. Meng de ui, de knoflook, de gemberpoeder, de kaneel en de saffraan in een tajine of stoofpannetje. Leg de gevulde duiven op dit kruidenbedje, bestrooi met zout en peper. Zet de duiven half onder water en breng ze langzaam aan de kook.
Voeg de rest van de boter toe, doe het deksel erop en laat 45 minuten pruttelen tot de duiven goed mals zijn.
Haal dan het deksel eraf en laat nog wat water verdampen als de saus nog niet dik genoeg is. Laat de duiven in deze saus aan alle kanten goudbruin worden. Direct serveren.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 25 / 50 minuten

gebied : Marokko
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Marokkaans eethuis / Elisa Vergne

Geen opmerkingen: