zondag 24 februari 2019

Salade van zoete aardappelen (Marokko)

SALADE VAN ZOETE AARDAPPELEN

1 kilogram zoete aardappelen
250 gram rozijnen
1 ui, fijn geraspt
1 volle theelepel kaneelpoeder
½ theelepel kurkuma
½ theelepel ras el hanout
1 theeglas olijfolie
1 volle theelepel zout
1 volle theelepel peper


Doe de ui, kurkuma, olijfolie, het zout en de peper in een pan met ½ liter water. Laat dat mengsel 10 minuten op een zacht vuur pruttelen.
Was en schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes. Doe de aardappelen in een pan. Doe het deksel op de pan en laat de aardappelen 20 minuten op een matig vuur koken.
Voeg vervolgens de rozijnen, de kaneel en de ras el hanout toe. Laat het geheel nog 15 minuten koken op een matig vuur. Laat de aardappelen niet tot moes koken.
Leg de zoete aardappelen in het midden op een schaal en schep de saus eromheen.
Serveer warm of koud.

4 personen

gebied : Marokko
gerechtsoort : salade

bron : De traditionele Marokkaanse keuken / Alain Jaouhari

Geen opmerkingen: