SALADE VAN GERASPTE RODE BIETEN MET CITROEN
250 gram rauwe rode bieten
sap van 2 citroenen
½ theeglas oranjebloesemwater
1 eetlepel fijne kristalsuiker
Verwijder de steel en de bladeren van de rode bieten en spoel ze vervolgens af onder koud water. Leg de bieten in een met water gevulde kookpan. Doe het deksel op de pan en kook de bieten ongeveer 1 uur op een matig vuur. Laat de bieten uitlekken en spoel ze af onder koud water. Rasp de bieten in een slakom zeer fijn met een rasp voor Parmezaanse kaas.
Voeg het citroensap, het oranjebloesemwater en de suiker toe. Meng alles door elkaar en zet de salade 10 tot 15 minuten in de koelkast.
Serveer de salade koel.
4 personen
gebied : Marokko
gerechtsoort : salade
bron : De traditionele Marokkaanse keuken / Alain Jaouhari
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten