zondag 24 februari 2019

Salade van geraspte wortelen met sinaasappelsap (Marokko)

SALADE VAN GERASPTE WORTELEN MET SINAASAPPELSAP

6 wortelen
2 kilogram sinaasappelen
1 eetlepel oranjebloesemwater
250 gram fijne kristalsuiker


Schil de wortelen en spoel ze af onder koud water. Rasp de wortelen zeer fijn met een rasp voor Parmezaanse kaas.
Pers de sinaasappelen en zeef het sap om de pulp eruit te filteren.
Doe de geraspte wortelen en het sinaasappelsap in een kom. Voeg het oranjebloesemwater en de suiker naar smaak toe. Roer alles goed door elkaar en zet de salade 10 tot 15 minuten in de koelkast.
Serveer de salade koel.

4 personen

gebied : Marokko
gerechtsoort : salade

bron : De traditionele Marokkaanse keuken / Alain Jaouhari

Geen opmerkingen: