KAH-WA (KOFFIE)
De Marokkaanse manier om koffie te drinken is gelijk aan de manier waarop dat in Turkije gebeurt: sterk en zeer zoet.
1 theelepel koffiebonen
water
1 theelepel kaneel
suiker
Voor 1 glas koffie wordt eerst een theelepel koffiebonen geroosterd boven het vuur. Hierna worden deze bonen tot poeder vermalen. Een smal koperen koffiepotje met een lang handvat wordt gevuld met water. Boven het vuur wordt het water aan de kook gebracht. De gemalen koffie wordt dan aan het water toegevoegd en dit wordt weer aan de kook gebracht. Als de koffie 1 minuut heeft gekookt wordt er 1 theelepel kaneel aan toegevoegd en de koffie wordt opnieuw aan de kook gebracht. Hierna wordt het potje van het vuur gehaald en even rustig apart gezet zodat het koffiedik naar de bodem kan zakken. In een dun glas wordt vervolgens suiker geschept en de hete koffie wordt uit het kannetje voorzichtig in het glas geschonken op een manier dat de koffie op de bodem van het kannetje achterblijft.
1 persoon.
land : Marokko
gerechtsoort : drank
bron : De Marokkaanse keuken / Irene Day
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten