zondag 24 februari 2019

Salade van aardappelen en wortelen (Marokko)

SALADE VAN AARDAPPELEN EN WORTELEN

5 vastkokende aardappelen
4 wortelen
1 teentje knoflook, zeer fijn gehakt
1 eetlepel gladde peterselie, fijngehakt
1 volle theelepel koriander, fijngehakt
1 eetlepel azijn
2 eetlepels arachideolie
1 volle theelepel zout
1 volle theelepel peper


Schil de wortelen, spoel ze af onder koud water en snijd ze in kleine blokjes. Kook die blokjes 15 tot 20 minuten in gezouten water.
Schil de aardappelen, spoel ze af onder water en snijd ze in kleine blokjes. Kook de blokjes 15 tot 20 minuten in gezouten water.
Laat de wortelen en de aardappelen uitlekken, laat ze afkoelen en doe ze in een kom. Voeg de knoflook, peterselie, koriander, azijn, olie, het zout en de peper toe. Meng alles door elkaar en zet de salade 10 tot 15 minuten in de koelkast.
Serveer de salade koel.

4 personen

gebied : Marokko
gerechtsoort : salade

bron : De traditionele Marokkaanse keuken / Alain Jaouhari

Geen opmerkingen: