woensdag 24 oktober 2018

Tjap Tjoi (Verre Oosten)

TJAP TJOI

150 gram kipfilet
1 kleine Chinese kool
1 bosje bosuitjes
6 geschrapte worteltjes
1 teentje knoflook
1 klein blikje (200 gram) kleine champignons
1 klein blikje (200 gram) bamboescheuten
3 eetlepels slaolie
100 gram taugé
mespunt gemberpoeder
mespunt cayennepeper
1 eetlepel aardappelzetmeel
¼ liter kippenbouillon (tablet)
3 eetlepels sojasaus
zout


Snijd de kipfilet en de kool in reepjes, de bosuitjes (ook het groen) in stukjes en de worteltjes in dunne plakjes. Hak de knoflook fijn. Laat de champignons en de bamboe uitlekken.
Verhit de olie en bak hierin de kipfilet al omscheppend 2 minuten. Voeg de uitjes, de worteltjes, de kool en de knoflook toe en bak alles 2 minuten omscheppend mee. Voeg de taugé, de champignons, de bamboe, het gemberpoeder en de cayennepeper toe en bak alles nog 1 minuut. Meng het aardappelzetmeel met 2 eetlepels bouillon. Voeg de rest van de bouillon aan de kip en de groenten in de pan toe en breng het vocht aan de kook. Roer het aardappelzetmeelpapje erdoor en laat het geheel nog 1 minuut pruttelen. Voeg de sojasaus en zout naar smaak toe.
Lekker met witte rijst.

2 personen

voedingswaarde : 365 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 10 minuten

gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Menu 22 september 1993

Geen opmerkingen: