woensdag 24 oktober 2018

Roerbakgerecht van wortel en Chinese kool (Verre Oosten)

ROERBAKGERECHT VAN WORTEL EN CHINESE KOOL

100 gram worteltjes
300 gram Chinese kool
1 zakje santen (Conimex)
2 eetlepels zonnebloemolie
gemberpoeder
1 eetlepel pindakaas
peper
zout
3 eetlepels ongezouten pinda’s


Maak de worteltjes schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de Chinese kool in reepjes. Bereid de santen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olie in de wok of hapjespan en bak de worteltjes en de Chinese kool al omscheppend 3 minuten. Bestrooi met gemberpoeder. Voeg de santen en de pindakaas toe en laat het gerecht met deksel op de pan nog 3 minuten smoren. Breng op smaak met peper en zout. Doe de groenten over in een schaal en bestrooi ze met de pinda’s.
Lekker bij een balletje gehakt met aardappelpuree.

4 personen

voedingswaarde : 215 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 10 minuten

gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : C1000 Thuis-Magazine nazomer 1991

Geen opmerkingen: