MAKREEL OP Z’N OOSTERS
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
2 centimeter verse gemberwortel, fijngesneden
50 gram cashewnoten
1 theelepel sambal oelek
3 eetlepel olie
½ eetlepel wijnazijn
¼ theelepel donkere basterdsuiker
600 gram makreelfilets, in repen
Ui met knoflook, gember, noten, sambal en 3 eetlepels water tot pasta pureren. In wijde pan olie verhitten en pasta 5 minuten al omscheppend bakken. Azijn, basterdsuiker en 1 deciliter water toevoegen en aan de kook brengen. Makreel toevoegen en saus voorzichtig over vis scheppen. 10 - 15 minuten zachtjes laten koken tot vis gaar is. Lekker met gekookte rijst (145 kcal per 100 g) en sperzieboontjes (35 kcal per 100 g).
4 personen
voedingswaarde : 405 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Tip Culinair april 1996
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten