woensdag 24 oktober 2018

Ajam Sajoer Tjampoer (Verre Oosten)

AJAM SAJOER TJAMPOER (KIP MET GEMENGDE GROENTEN)

1 bakje champignons (à 250 gram)
½ literblikje palmharten
50 gram gepelde walnoten
1 pak diepvries doperwten à 300 gram
400 gram kuikenborstfilet
zout
peper
2 eetlepels olie
½ kippenbouillontablet
1 eetlepel sherry
1 eetlepel ketjap


Champignons wassen. Grote halveren. Palmharten afgieten en in plakjes van 2 centimeter snijden. Walnoten fijnhakken.
In pan doperwten koken volgens gebruiksaanwijzing op pak. Intussen kip in blokjes snijden. Bestrooien met zout en peper. In braadpan olie verhitten. Kip 5 minuten rondom bakken. Toevoegen: 2 deciliter water, champignons, kippenbouillontablet en sherry. 8 Minuten zachtjes laten koken. Doperwten afgieten. Doperwten en palmharten door kipmengsel scheppen en 1 minuut meewarmen. Op smaak brengen met zout, peper en ketjap. In schaal scheppen. Walnoten erover strooien.
Lekker met rijst.

4 personen

voedingswaarde : 465 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 25 minuten

gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip mei 1981

Geen opmerkingen: