GARNALEN IN KERRIE-CHAMPIGNONSAUS
1 ui
½ rode paprika
250 gram champignons
1 eetlepel boter of margarine
1 deciliter droge witte wijn
1 theelepel koenjit
1 zakje kerriesaus (Knorr)
300 gram gepelde Noorse garnalen
4 eetlepels garderoom
2 takjes dille
zout
peper
Ui fijn snipperen. Paprika wassen. Zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden. Champignons schoonvegen. In plakjes snijden. Boter verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Paprika en champignons 3 minuten meebakken. Toevoegen: wijn, 2 deciliter water, koenjit en kerriesauspoeder. Al roerende aan de kook brengen. 5 Minuten zachtjes koken. Onder koud water garnalen afspoelen en laten uitlekken. Tot gebruik saus en garnalen in koelkast zetten
Al roerende kerriesaus tegen de kook aan brengen. Garnalen en garderoom toevoegen. 1 Minuut meewarmen. Dille erboven fijnknippen. Op smaak brengen met zout en peper.
Lekker met rijst en tomatensalade.
4 personen
voedingswaarde : 220 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 5 minuten
gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip augustus 1990
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten