CURRY VAN SPERZIEBONEN, AUBERGINE EN RUNDVLEES
Dit oriëntaalse gerecht is ook lekker met reepjes lamsvlees in plaats van rundvlees.
100 gram sperziebonen
zout
peper
1 eetlepel zonnebloemolie
1 ui, in ringen
1 teentje knoflook, geperst
2 theelepels garam masala (of kerriepoeder)
½ theelepel kurkuma (geelwortel, koenjit)
225 gram mager rundvlees (biefstuk), in reepjes
1 aubergine, in stukken
2 tomaten, ontveld, in blokjes
2 eetlepels fijngesneden koriander (of peterselie)
Sperziebonen in ruim water met zout in 7 minuten beetgaar koken en laten uitlekken. Wok verhitten, olie toevoegen en verhitten. Ui, knoflook, garam masala en kurkuma hierin 5 minuten mee roerbakken. Op hoog vuur vlees 2 minuten roerbakken. Aubergine 2 minuten meebakken. Sperziebonen, blokjes tomaat en 4 eetlepels water toevoegen en 5 minuten op laag vuur laten stoven. 1 Eetlepel koriander, zout en peper erdoor scheppen. Curry voor serveren met rest van koriander bestrooien. Lekker met rijst en een tomatensalade met koriander-chilidressing.
2 personen
voedingswaarde : 290 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Tip Culinair juni 1998
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten