woensdag 24 oktober 2018

Curry van sperziebonen, aubergine en rundvlees (Verre Oosten)

CURRY VAN SPERZIEBONEN, AUBERGINE EN RUNDVLEES

Dit oriëntaalse gerecht is ook lekker met reepjes lamsvlees in plaats van rundvlees.

100 gram sperziebonen
zout
peper
1 eetlepel zonnebloemolie
1 ui, in ringen
1 teentje knoflook, geperst
2 theelepels garam masala (of kerriepoeder)
½ theelepel kurkuma (geelwortel, koenjit)
225 gram mager rundvlees (biefstuk), in reepjes
1 aubergine, in stukken
2 tomaten, ontveld, in blokjes
2 eetlepels fijngesneden koriander (of peterselie)


Sperziebonen in ruim water met zout in 7 minuten beetgaar koken en laten uitlekken. Wok verhitten, olie toevoegen en verhitten. Ui, knoflook, garam masala en kurkuma hierin 5 minuten mee roerbakken. Op hoog vuur vlees 2 minuten roerbakken. Aubergine 2 minuten meebakken. Sperziebonen, blokjes tomaat en 4 eetlepels water toevoegen en 5 minuten op laag vuur laten stoven. 1 Eetlepel koriander, zout en peper erdoor scheppen. Curry voor serveren met rest van koriander bestrooien. Lekker met rijst en een tomatensalade met koriander-chilidressing.

2 personen

voedingswaarde : 290 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip Culinair juni 1998

Geen opmerkingen: