TJAP TJOY AJAM (CHINESE GROENTEN MET KIP)
1 ui
2 bolletjes gember
300 gram kipfilet
zout
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel gemberpoeder
2 eetlepels olie
1 pak tjap tjoy met kip (Suzi Wan)
½ literblikje sajoer lodeh (Indomas)
2 eetlepels paprikareepjes
1 eetlepel sherry
1 teentje knoflook
Ui pellen en snipperen. Gember in stukjes snijden.
Kip in smalle reepjes snijden. Bestrooien met zout, knoflookpoeder en gemberpoeder. In braadpan olie verhitten. Kip en ui 3 minuten snel bakken. Toevoegen: stukjes gember, tjap tjoy, sajoer lodeh, paprika en sherry. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Door elkaar scheppen. Op zacht vuur in 10 minuten heet laten worden. Op smaak brengen met zout. Overdoen in schaal.
Lekker met rijst.
4 personen
voedingswaarde : 345 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 20 minuten
gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip mei 1981
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten