LOEMPIA’S MET GROENTEN UIT DE OVEN
6 (diepvries) loempiavellen
2 bospeentjes
½ dunne prei
1 stuk rettich van 3 centimeter
2 eetlepels olie
1 theelepel gemberpoeder
2 eieren
2 eetlepels Parmezaanse kaas
4 eetlepels barbecuesaus
1 eetlepel gembersiroop
Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de loempiavellen ontdooien. Maak de worteltjes, de prei en de rettich schoon en snijd ze in dunne reepjes van 3 centimeter. Verhit 1½ eetlepel olie in een pan en bak de groentereepjes al omscheppend in 2 - 3 minuten beetgaar. Schep het gemberpoeder erdoor. Klop de eieren los met 2 eetlepels water en de Parmezaanse kaas. Schep het eimengsel door de groenten en laat het al roerende stollen. Spreid de loempiavellen uit en schep het ei-groentemengsel erop. Vouw eerst de zijkanten, dan de boven- en onderkant van de loempiavellen over de vulling. Vet de bakplaat in, leg de loempia’s erop en bestrijk ze met olie. Bak de loempia’s in de oven in 10 minuten knapperig bruin. Roer de gembersiroop door de barbecuesaus en geef dit sausje apart bij de loempia’s.
Lekker met een frisse salade met rettich en wortel.
2 personen
voedingswaarde : 335 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Menu 25 augustus 1993
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten