KRUIDIGE RIJSTTAART
300 gram resten gekookte rijst of kerrierijst
2 eieren
150 gram bloem
aroma
peper
zout
30 gram boter
2 ½ deciliter melk
100 gram geraspte oude Goudse kaas
2 eetlepels fijngehakte peterselie
4 eetlepels tomatenpuree
boter voor de schaal of vorm
2 eetlepels paprikapoeder
Maak de rijst met een vork los en korrelig. Splits één ei, klop de dooier met het andere ei los en roer deze door de rijst. Voeg daaraan de bloem toe, zodat een stevig mengsel ontstaat. Maak dit smakelijk met aroma, peper en eventueel zout. Doe er wat water bij als het deeg te stevig is en bloem als het deeg te slap is. Smelt de boter, roer daar 25 gram bloem door en voeg onder goed roeren de melk toe, tot een glad gebonden saus ontstaat. Roer daar de kaas met peterselie en tomatenpuree door. Beboter een ovenvast schaal of bakvorm met een middellijn van 20 - 24 centimeter; schuif het rooster in het midden van de oven en verwarm deze voor op 200°C. Druk het rijstdeeg in de schaal of vorm tegen de rand omhoog, zodat een deegbak ontstaat. Klop het eiwit zeer stijf, roer er enkele lepels van de kaassaus door en schep de saus daarna vlug maar voorzichtig door het eiwit. Schep het mengsel in de deegbak van rijst, strijk het oppervlak glad met een natgemaakt mes en strooi er paprikapoeder op. Zet de schaal of vorm in de oven. Laat de taart gaar en mooi van kleur worden.
Laat het gebak enkele minuten bekoelen, neem het uit de vorm en serveer het warm.
8 - 12 personen
bereidings- / oventijd : 30 / 35 - 40 minuten
gebied : Oosten
gerechtsoort : rijstgerecht
bron : De Oosterse keuken / Corri H. van Donselaar-Dijksterhuis
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten