zondag 14 oktober 2018

Paddestoelensoep (Oosten)

PADDESTOELENSOEP

2 eetlepels olijfolie
½ gesnipperde ui
1 gesnipperde rode paprika
200 gram kleingesneden champignons
1 teentje knoflook uit de knijper
1 blikje tomatenpuree van 70 gram
2 middelgrote aardappelen
bouillon van tabletten of blokjes
1 eetlepel paprikapoeder
peper
room, koffiemelk of koffieroom
2 eetlepels gehakte peterselie


Maak de olie warm in een soeppan van 2 liter, smoor daarin de ui. Voeg hieraan de paprika, de champignons, de knoflook en de tomatenpuree toe. Laat het mengsel al roerend goed warm worden en schenk 1 ½ liter kokend water in de pan. Laat het zacht doorkoken. Schil en was de aardappelen, rasp ze grof. Roer in de pan en voeg de geraspte aardappelen en de bouillontabletten aan het mengsel toe. Maak in de soeplepel paprikapoeder en peper met room aan tot een glad roze papje. Roer dit met de peterselie door de soep.

4 personen

bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Oosten
gerechtsoort : soep

bron : De oosterse keuken / Corri H. van Donselaar-Dijksterhuis

Geen opmerkingen: