GESTOOFDE ARTISJOK
8 zeer kleine artisjokken
2 deciliter bouillon van een tablet of blokjes
1 deciliter olijfolie
peper uit de molen
500 gram gesnipperde kleine uitjes
500 gram gepelde ontpitte tomaten
aardappelmeel
aroma
zout
2 eetlepels fijngehakte peterselie
Verwijder stof en zand uit de artisjokken door deze omgekeerd in veel lauw water flink op en neer te halen. Neem de onderste harde bladeren weg, snijd of knip de punten van de bladeren recht bij en verwijder het vezelige gedeelte in het hart van de artisjokken.
Zet de artisjokken op met bouillon en olie en voeg wat peper toe. Breng de groente aan e kook en laat deze zacht doorkoken. Voeg hieraan de uitjes toe. Meng het vruchtvlees van e tomaten door de artisjokken en uitjes. Roer af en toe, bind desgewenst het kooknat tot sausdikte met aardappelmeel dat met water tot een papje is geroerd. Laat de groente gaar worden en afkoelen. Voeg aroma en zout toe en roer er de peterselie door.
4 personen
bereidingstijd : 40 minuten
gebied : Oosten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : De Oosterse keuken / Corri H. van Donselaar-Dijksterhuis
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten