AUBERGINES MET PINDA’S EN ROZIJNEN
4 middelgrote aubergines
zout
5 eetlepels olie
4 fijngesnipperde middelgrote uien
300 gram droog gekookte rijst
peper uit de molen
2 eetlepels fijngehakte pinda’s
1 eetlepel in warm water geweekte rozijnen zonder pit
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 mespunt muntblaadjes in poedervorm
1 mespunt kruidnagelpoeder
1 mespunt kaneel
1 theelepeltje suiker
Schil de aubergines heel dun en snijd ze overlangs bijna doormidden. Schrap met een theelepel een gedeelte van het vruchtvlees uit de aubergine, tot deze bijna is uitgehold. Snijd het vruchtvlees fijn en zet het apart. Zet de aubergines op met een flinke bodem kokend water en zout, laat ze 5 minuten koken en daarna uitlekken en afkoelen. Verwarm 2 eetlepels olie en fruit daarin de ui glazig. Voeg de rijst toe, het vruchtvlees van de aubergines, zout en peper. Laat dit mengsel even bakken. Doe er dan de pinda’s bij, de goed uitgeknepen rozijntjes met de peterselie, munt, kruidnagel, kaneel, aroma, peper, zout naar smaak en suiker. Laat het mengsel iets inkoken en vul er de aubergines mee, zonder daarbij teveel op de vulling en de aubergines te drukken.
Verwarm de rest van de olie, zet de aubergines erin en voeg zoveel warm water toe, dat de aubergines half in het water staan. Leg het deksel op de pan en laat de aubergines langzaam gaar sudderen.
Serveer dit gerecht lauw.
4 personen
bereidingstijd : 70 minuten
gebied : Oosten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : De Oosterse keuken / Corri H. van Donselaar-Dijksterhuis
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten