GEROOSTERD LAMSVLEES MET YOGHURT
500 gram lamsvlees van de bout
1 in plakken gesneden ui
3 eetlepels olijfolie
peper
zout
dikke sneden grof bruinbrood
2 bekertjes Bulgaarse yoghurt
100 gram gesmolten boter
Snijd het vlees van de bout in grote dobbelstenen of vraag uw leverancier dat te doen. Zet het vlees met de uien, olie, peper en zout 10 - 12 uur in een afgedekte kom weg.
Steek het vlees en de uien afwisselend aan 4 metalen roosterpennen en rooster het vlees onder geregeld draaien van de pennen in 5 - 8 minuten egaal bruin van kleur.
Serveer het vlees met stukken grof bruinbrood, Bulgaarse yoghurt en gesmolten boter, waarvan elke gast zich naar believen kan bedienen.
4 personen
marineer- / bereidingstijd : 10 - 12 uur / 55 minuten
gebied : Oosten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : De Oosterse keuken / Corri H. van Donselaar-Dijksterhuis
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten