SPINAZIE-SELDERIJSOEP MET KOKOS
500 gram bladspinazie (diepvries)
1 ui
2 stengels bleekselderij
3 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie
1 theelepel citroenrasp
1 stukje (½ centimeter) geraspte gemberwortel of ½ theelepel gemberpoeder
5 deciliter groentebouillon (van tablet)
4 deciliter ongezoete kokosmelk (blik)
½ eetlepel aardappelmeel of maïzena
zout
versgemalen zwarte peper
2 eetlepels gehakte bieslook (vers of diepvries)
Laat de spinazie iets ontdooien. Pel de ui en snipper deze. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes.
Verhit de olie en roerbak hierin de ui en de bleekselderij. Voeg de spinazie toe en bak 5 minuten. Schep de citroenrasp en gemberwortel of -poeder erdoor. Giet de bouillon en de kokosmelk erbij en laat de soep aan de kook komen. Kook zachtjes 10 minuten. Pureer de soep met de staafmixer of in een keukenmachine. Meng aardappelmeel of maïzena met 2 eetlepels soep. Verwarm de soep nog even en bind deze met dit mengsel. Voeg peper, zout en bieslook toe.
4 personen
voedingswaarde : 203 kcal p.p.
bereidingstijd : circa 25 minuten
gebied : Azië
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Boodschappen december 2001
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten