SOUPE AU PISTOU
Dit is een groentesoep, gekruid met de Franse versie van de Genuese pesto, een crème van basilicum, knoflook, pijnpitten, Pecorino of Parmezaanse kaas en olijfolie. Men proeft er de Italiaanse invloed uit.
1 ui, in plakken gesneden
200 gram tomaten, gepeld en in stukken gesneden
200 gram sperziebonen, gesnipperd
100 gram gekookte witte bonen
200 gram courgettes, in plakjes
200 gram aardappelen, in stukjes
200 gram wortels, in plakjes
water
zout
peper
2 volle handen vermicelli
kom geraspte Parmezaanse kaas
PISTOU
3 teentjes knoflook
flinke bos basilicum
zout
3 lepels olijfolie
3 flinke eetlepels geraspte gruyère
Fruit de ui lichtbruin in de olie. Doe alle groenten met de uien in een pan, en zoveel water dat ze ruim onderstaan. Voeg zout en peper toe. Laat het 10 minuten koken, voeg de vermicelli erbij en laat het nog een kwartier koken.
Maak ondertussen de pistou. Stamp de knoflook en basilicum met wat zout, voeg er de olie drup voor drup bij en ten slotte de geraspte kaas. Giet de soep in een terrine, roer er de pistou door en serveer het met geraspte kaas.
6 personen
gebied : Provence, Frankrijk
gerechtsoort : soep
bron : Elseviers culinaire atlas / Jane Grigson
zondag 14 oktober 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten