OOSTERSE SALADE MET FIJNGEHAKTE TOFU
½ komkommer
3 bosuitjes
1 limoen
1 zakje verse koriander (15 gram)
4 eetlepels oosterse roerbakolie (AH)
zout
(versgemalen) peper
1 zakje gemengde eikenbladsla met rucola (100 gram, AH)
2 theelepels rode Thaise currypasta (potje 225 gram, Thai Kitchen)
1 pakje tofu fijngehakt (200 gram, AH Biologisch)
1 à 2 eetlepels Japanse sojasaus
Komkommer schillen en in kleine blokjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Limoen schoonboenen en schil eraf raspen. Limoen uitpersen. Koriander fijnhakken.
In kom 1 eetlepel limoensap en helft van roerbakolie met zout en peper tot dressing kloppen. Sla erdoor scheppen en over twee diepe borden verdelen.
In wok rest van olie verhitten. Currypasta zachtjes fruiten tot deze gaat geuren. Tofu erdoor scheppen en al omscheppend in circa 5 minuten knapperig bruinbakken. Op smaak brengen met sojasaus en limoensap. Van vuur af geraspte limoenschil, komkommer, bosui en koriander erdoor scheppen. Tofusalade op sla scheppen. Serveren met gebakken mie.
2 personen
voedingswaarde : 345 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : Oosten
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Allerhande augustus 2001
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten