VEGETARISCHE MAALTIJDSOEP MET MAJORAAN
½ blik witte of bruine bonen
3 aardappelen
3 gesnipperde uien
2 eetlepels olie
2 teentjes knoflook
½ blik doperwten
½ blik sperziebonen
klein blik gesneden champignons (300 gram)
50 gram figuurvermicelli
3 eetlepels verse of ½ theelepel gedroogde marjolein (of minder)
bouillon van tabletten of blokjes
aroma
peper
zout
150 gram geraspte oude Goudse of Parmezaanse kaas
Zet de bonen op met 1 liter kokend water. Schil de aardappelen. Snijd ze klein en kook ze gaar met de uien en de bonen. Maak intussen de olie warm, pel de knoflook en hak de teentjes fijn. Fruit de knoflook langzaam goudgeel en voeg deze toe aan de bonen en aardappelen. Controleer of deze gaar zijn en maak ze dan met de stamper of mixer enigszins fijn. Doe de doperwten in de pan met het nat van de sperziebonen. Snijd deze in kleine stukken van gelijke grootte; doe die met de inhoud van het blikje champignons in de pan. Roer daar e vermicelli en de marjolein door. Vul dit aan met kokend water tot 3 liter en voeg de bouillonblokjes toe. Laat de soep zacht koken tot de vermicelli gaar is. Proef de soep, voeg aroma, peper en eventueel zout naar smaak toe. Strooi wat geraspte kaas over de soep of presenteer de kaas er part bij in een schaaltje.
4 personen
bereidingstijd : 1 - 2 uur
gebied : Azië
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : De Oosterse keuken / Corri H. van Donselaar-Dijksterhuis
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten