OMELET MET GROTE GARNALEN
20 grote garnalen, vers of uit de diepvries
20 verse mosselen
6 eieren
3 eetlepels melk
1 eetlepel kleingehakte peterselie
soja
zout
4 eetlepels olijfolie
Was de garnalen en de mosselen onder stromend water. Kook de garnalen 7 minuten in veel water met zout. Verwijder de baard van de mosselen, kook de mosselen 5 minuten in een flinke bodem water. Pel de garnalen. Neem de mosselen uit de schelp, gooi de nog gesloten schelpen weg. Snijd garnalen en mosselen in kleine stukken. Klop de eieren los met melk, peterselie, soja en eventueel saus naar smaak. Maak de olie in de koekenpan warm, giet daar het eimengsel in en verdeel er de garnalen en mosselen over. Laat het ei even stollen, til de rand iets op om nog niet gestold ei te kunnen laten rondvloeien. Schud de pan af en toe voorzichtig om te voorkomen dat de omelet zich aan de panbodem vastzet. Controleer of de onderzijde van de omelet goed van kleur is. Keer de pan samen met het ingevette deksel als één geheel om en laat daarna de omelet van het deksel in de pan terugglijden. Bak de andere zijde van de omelet mooi van kleur. Laat de omelet op een met wat olie bestreken voorverwarmd bord glijden.
Dien deze omelet behalve als voorgerecht ook eens op als een vervangend vleesgerecht met bijvoorbeeld gebakken aardappelen en salade.
4 personen
bereidingstijd : 40 minuten
gebied : Oosten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : De Oosterse keuken / Corri H. van Donselaar-Dijksterhuis
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten