GEVULDE PAPRIKA
4 grote rode of groene en rode paprika’s
4 eetlepels olijfolie
1 middelgrote gesnipperde ui
4 hardgekookte eieren
2 bruine boterhammen zonder korst
300 gram gaar, zeer kleingesneden kippen- of schapenvlees
2 eetlepels fijngehakte peterselie
peper
zout
1 eetlepel citroensap
200 gram gepelde tomaten of 4 eetlepels tomatenpuree
Snijd de paprika’s overlangs door, verwijder zaad en zaadlijsten, was de paprika’s. Zet ze op met zoveel kokend water tot ze half onder staan, leg het deksel op de pan en laat het water 3 minuten zacht koken. Laat de paprika’s op een zeef uitlekken. Maak 2 eetlepels olie warm, fruit daarin de ui glazig. Pel de eieren, maak ze met een vork of mixer fijn. Verkruimel het brood in een kom, werk daar met een vork de uien met de eieren en het vlees door. Voeg hierbij de olie waarin de ui is gefruit en de peterselie. Doe er peper en zout naar smaak bij. Maak het mengsel smeuïg met citroensap en water en vul er de paprika’s mee. Bestrijk de ovenschaal met olie. Zet hier de gevulde halve paprika’s in. Schuif het rooster in het midden van de oven, verwarm deze voor. Snijd de tomaten klein, maak ze met behulp van een mixer fijn en zeef ze tot puree. Indien u kant en klare tomatenpuree gebruikt, verdun deze dan met 4 eetlepels water. Giet de puree rond de paprika’s en laat deze in de oven of onder de grill door en door warm en mooi van kleur worden.
4 personen
bereidings- / oventijd : 40 / 20 minuten
gebied : Oosten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : De Oosterse keuken / Corri H. van Donselaar-Dijksterhuis
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten