OOSTERSE GEVULDE MANDARIJNEN
4 grote mandarijnen
1 groene paprika
4 eetlepels zoetzure selderieknolreepjes
1 kleine zeer fijn gesnipperde ui
3 eetlepels mayonaise
flinke mespunt kerrie
1 eetlepel chutney
2½ eetlepel aardappelmeel
2 deciliter sinaasappel- of mandarijnensap
Was en droog de mandarijnen. Snijd ze 1-2 centimeter boven het midden overdwars door. Neem het vruchtvlees voorzichtig uit de schil zonder deze te beschadigen en zet de schillen in de koelkast.
Maak het vruchtvlees fijn en zeef het. Was en droog de paprika, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine stukken.
Laat de selderiereepjes uitlekken en roer ze met de ui door de paprika. Vermeng de mayonaise met kerrie en chutney.
Roer het aardappelmeel met het sap aan tot een papje, voeg het gezeefde mandarijnensap toe, breng de vloeistof aan de kook. Laat het even doorkoken en daarna afkoelen. Verdeel de mayonaise over de mandarijnbakjes, schep het selderiemengsel erin en giet het vruchtensausje erover.
Serveer de mandarijnen koud.
4 personen
bereidings- / koeltijd : 35 / 30 minuten
gebied : Oosten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : De Oosterse keuken /Corri H. van Donselaar - Dijksterhuis
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten