WORTELCURRY MET AUBERGINE EN CASHEWNOTEN
2 teentjes knoflook, gepeld
1 eetlepel suiker
½ serehstengel (citroengras), gepeld en in dunne ringetjes gesneden
1 eetlepel hot currypoeder
1 groentebouillonblokje
3 eetlepels olie
2 grote winterpenen, geschild en in stukken
1 grote aubergine, in stukken
200 milliliter kokosmelk (blikje)
1 blik gepelde tomaten (à 400 gram), in stukjes
½ kaneelstokje
100 gram ongezouten cashewnoten
1 bosje basilicum, grofgesneden
Maal de knoflook, suiker, sereh, currypoeder en het bouillonblokje met een beetje olie fijn in de keukenmachine. Zet deze currypasta even opzij. Verhit de rest van de olie in een wok of grote koekenpan en bak de wortel op middelhoog vuur in 10 minuten lichtbruin. Voeg de aubergine toe en bak die even mee. Voeg vervolgens de currypasta toe en roerbak het geheel enkele min. Voeg vervolgens de kokosmelk, tomaten en het kaneelstokje toe en breng het geheel aan de kook. Laat de curry 5 - 8 minuten zonder deksel sudderen en licht indikken, onder af en toe roeren. Voeg de noten toe en laat nog 5 minuten sudderen. Verwijder het kaneelstokje en strooi tot slot het basilicum over het gerecht. Lekker met basmati-rijst.
4 personen
voedingswaarde : 365 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 30 min.
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Sla etcetera 2000/02 (maart / april)
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten