SALSA DE MALI (RODE PINDASAUS)
1 eetlepel anattozaadjes
2 eetlepels (olijf)olie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt
4 - 5 grote tomaten, ontveld
200 gram gepelde geroosterde pinda’s (ongezouten), fijngemalen, of pindakaas
zout
peper uit molen
Doe de anattozaadjes samen met de olie in een pan. Verhit ze en blijf voortdurend met een houten lepel roeren, totdat de zaadjes hun rode kleurstof verliezen, waardoor de olie een mooie rood-oranje kleur krijgt. Zeef daarna de olie en verhit deze opnieuw. Fruit al omscheppende de ui tot deze glazig ziet. Voeg het knoflook toe en laat alles nog even fruiten. Voeg daarna de in stukken gesneden en van zaad en vocht ontdane tomaten toe. Schep alles goed om. Temper de warmtebron en laat alles zolang heel zachtjes sudderen tot de stukken tomaat uiteengevallen zijn. Voeg de pinda’s of pindakaas toe. Roer alles goed om. Blijf daarna nog zolang roeren tot een vrij dikke saus is verkregen. Indien de saus wat al te dik is uitgevallen, doe er dan wat bouillon of water bij. Breng de saus vervolgens op smaak door er zout en peper aan toe te voegen.
4 - 6 personen
voedingswaarde : 250 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Chili
gerechtsoort : saus
bron : Over de Grens (Lekker koken thuis / Reader’s Digest
donderdag 6 september 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten