donderdag 6 september 2018

Alfalfasalade met kerstomaatjes en peultjes

ALFALFASALADE MET KERSTOMAATJES EN PEULTJES

150 gram peultjes (diepvries)
zout
½ bakje kerstomaatjes (à 500 gram)
1 sjalotje
4 zwarte olijven
2 eetlepels rode-wijnazijn
4 eetlepels olijfolie
peper
5 takjes peterselie
1 eetlepel blanke hazelnoten
100 gram alfalfa


In pan met weinig water en zout, peultjes 3 minuten koken. In vergiet onder koud water afspoelen. Laten uitlekken. Kerstomaatjes wassen en kroontjes verwijderen. In vier partjes snijden. Sjalotje pellen en heel fijn snipperen. Van olijven pit verwijderen. Vruchtvlees heel fijn snijden. In kommetje doen: ui, olijf, azijn, olie en peper. Tot sausje kloppen. In kopje peterselie heel fijn knippen. Noten fijnhakken. In droge koekenpan noten in 2 minuten goudbruin roosteren.
In slaschaal doen: alfalfa, peultjes, tomaat en noten. Sausje nogmaals doorkloppen. Peterselie erdoor roeren. Over salade schenken.

4 personen

voedingswaarde : 150 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 5 minuten

gerechtsoort : salade

bron : Tip Kerst 1989

Geen opmerkingen: