ALFALFASALADE MET KERSTOMAATJES EN PEULTJES
150 gram peultjes (diepvries)
zout
½ bakje kerstomaatjes (à 500 gram)
1 sjalotje
4 zwarte olijven
2 eetlepels rode-wijnazijn
4 eetlepels olijfolie
peper
5 takjes peterselie
1 eetlepel blanke hazelnoten
100 gram alfalfa
In pan met weinig water en zout, peultjes 3 minuten koken. In vergiet onder koud water afspoelen. Laten uitlekken. Kerstomaatjes wassen en kroontjes verwijderen. In vier partjes snijden. Sjalotje pellen en heel fijn snipperen. Van olijven pit verwijderen. Vruchtvlees heel fijn snijden. In kommetje doen: ui, olijf, azijn, olie en peper. Tot sausje kloppen. In kopje peterselie heel fijn knippen. Noten fijnhakken. In droge koekenpan noten in 2 minuten goudbruin roosteren.
In slaschaal doen: alfalfa, peultjes, tomaat en noten. Sausje nogmaals doorkloppen. Peterselie erdoor roeren. Over salade schenken.
4 personen
voedingswaarde : 150 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 5 minuten
gerechtsoort : salade
bron : Tip Kerst 1989
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten