KOOKBANAAN MET PINDA’S
De kookbanaan is een van de meest veelzijdige voedingsmiddelen in de Afrikaanse keuken. Kleine kookbananen hebben geen zaadjes en worden vaak gekookt en daarna in de zon gedroogd. De gedroogde bananen worden bewaard en later als ‘koekjes’ opgegeten.
Grote kookbananen worden vaak gebakken en met pepersaus of bij een rijstgerecht opgediend.
Kookbananen kunnen ook met yams of bonen in een smakelijke tomaten- of chilisaus worden bereid.
Bananenwijn (gemaakt van kookbananen) is een specialiteit uit Kameroen.
3 kookbananen
zout
plantaardige olie
mespuntje gemberpoeder
250 gram gebrande, gezouten pinda’s
Pel de kookbananen en snijd ze in schuine plakken.
Bestrooi deze met zout en bak ze aan beide kanten licht goudbruin in een bodempje olie.
Bestrooi de bananen tijdens het bakken met wat gemberpoeder.
Dien op met de pinda’s of met pepersaus.
6 personen
gebied : Afrika
gerechtsoort : tussendoortje
bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore
zaterdag 8 september 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten