zaterdag 8 september 2018

Waterkerssalade met hartige pindakoekjes (Nigeria)

WATERKERSSALADE MET HARTIGE PINDAKOEKJES

500 gram waterkers of andere groene bladeren
1 kleine ui, in ringen gesneden
1 rode paprika, fijngehakt
1 groene paprika, fijngehakt
½ theelepel chilipoeder
1 theelepel gemengde specerijen
zout naar smaak

KULI-KULI OF PINDAKOEKJES
1 kilogram gebrande pinda’s, zonder vlies
100 milliliter warm water
pindaolie


Bereid eerst de kuli-kuli of pindakoekjes. Maal de pinda’s en kneed tot er een stevige massa ontstaat. Dit kunt u het beste in een keukenmachine doen. Kneed het warme water in gedeeltes door de pindamassa en blijf door kneden tot er zoveel mogelijk olie is uitgeknepen. Vang de olie op. Vorm het pinda-‘deeg’ tot platte koekjes. Verhit de uitgeknepen olie met wat verse pindaolie en frituur de pindakoekjes aan beide kanten goudbruin.
Maak de waterkers schoon en doe deze in een slakom. Schep de rest van de ingrediënten erdoor en dien direct op met de pindakoekjes.
In Nigeria wordt de salade bereid met lansur, een peterselieachtige groente met de smaak van waterkers.

Voor 6 personen.

land : Nigeria
gerechtsoort : salade

bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore

Geen opmerkingen: