KAYMAKLI KAYISI TATLISI (MET ROOM GEVULDE ABRIKOZEN)
250 gram grote gedroogde abrikozen, een nacht in water geweekt
3 deciliter water
250 gram suiker
1 eetlepel citroensap
250 gram mascarpone
3 eetlepels pistachenoten, fijngehakt
Laat de abrikozen uitlekken. Maak een siroop van het water met de suiker en het citroensap. Laat de abrikozen hierin 20 minuten zachtjes koken tot ze gaar zijn en de siroop zover is ingekookt dat hij over de bolle kant van een lepel blijft hangen. Laat hem afkoelen.
Maak een inkeping aan een kant van elke abrikoos en vul hem met een beetje mascarpone. Leg ze op een schaal en dien ze op, bestrooid met pijnboompitten.
4 - 6 personen
gebied : Turkije
gerechtsoort : nagerecht
bron : Duizend-en-één smaken : De keukens van Marokko, Turkije en Libanon / Claudia Roden
zaterdag 8 september 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten