SAMSA (AMANDELFLAPJES)
500 gram witte amandelen
100 gram witte basterdsuiker
2 theelepels geraspte sinaasappelschil
2 theelepels citroen- of limesap
malsouqua of filodeeg
plantaardige frituurolie
25 gram geroosterd sesamzaad
Stam de amandelen in een vijzel of hak ze zeer fijn in een keukenmachine. Meng de gestampte amandelen met 60 gram basterdsuiker en de geraspte sinaasappelschil.
Breng 250 milliliter water aan de kook in een kleine pan, roer de rest van de suiker en het citroensap erdoor en blijf roeren tot er een dunne siroop afkoelen.
Snijd een aantal plakjes deeg schuin doormidden en schep op elk een hoopje van de amandelvulling. Vouw het deeg een paar keer om de vulling en frituur de amandelflapjes in de hete olie.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en week ze 5 minuten in de siroop.
Wentel de amandelflapjes door het sesamzaad.
6 personen
land : Tunesië
gerechtsoort : nagerecht
bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten