RIJSTVULLING
Deze vulling is ook geschikt voor kip.
kalkoenorganen
125 gram rijst
1 eetlepel geraspte kaas (liefst schapen- of geitenkaas maar Parmezaanse kaas kan ook)
1 dessertlepel gesnipperde walnoten of pijnboompitten
1 royale lepel boter
zout naar smaak
peper naar smaak
Trek de schoongemaakte kalkoenorganen een kwartiertje in krap koud water. Strooi er 125 gram rijst bij, laat ze een minuut of vijf koken. Haal de organen uit het nat en snijd ze fijn. Roer ze daarna weer door de rijst heen en voeg ook een eetlepel geraspte kaas toe (liefst schapen- of geitenkaas maar Parmezaanse kaas kan ook) met nog een dessertlepel gesnipperde walnoten of pijnboompitten, een royale lepel boter en zo nodig nog een scheutje water. Voeg zout en peper naar smaak toe en kook de rijst droog en gaar. Vul er na afkoeling de kalkoen mee.
4 personen
gebied : Griekenland
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : De Griekse keuken bij u thuis / Joyce Stubbs
dinsdag 3 april 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten