dinsdag 3 april 2018

Psari yia Skara (Griekenland)

PSARI YIA SKARA (GEGRILLEERDE VIS)

verse vis (geschikt zijn forel, haring, makreel, rode poontjes en alle niet te grote vissen)
olijfolie
oregano
citroen


De Griekse naam betekent letterlijk vis boven houtskool geroosterd. Inderdaad is het verrukkelijk om verse vis op deze manier klaar te maken. Geschikt zijn forel, haring, makreel, rode poontjes en alle niet te grote vissen. Zijn ze schoongemaakt (rode ponen vooral niet uithalen), gewassen en drooggebet, wrijf ze dan stevig met olijfolie in en leg ze op het rooster boven de fel brandende houtskool. Grilleer de vissen snel aan weerskanten gaar. Als ze opengeklapt worden gaat dit sneller en beter. Besprenkel ze dan meteen met wat olijfolie, geef ze een vleugje oregano mee en geef er parten citroen bij.
Meteen opdienen.
N.B. Als de houtskool niet fel genoeg brandt blijven de vissen onherroepelijk aan het rooster kleven, zodat ze breken.

gebied : Griekenland
gerechtsoort : visgerecht

bron : De Griekse keuken bij u thuis / Joyce Stubbs

Geen opmerkingen: