dinsdag 3 april 2018

Domata Saltsa (Griekenland)

DOMATA SALTSA (TOMATENSAUS)

1 kilogram rijpe tomaten
60 gram boter of 3 eetlepels olijfolie
2 volle eetlepels geraspte ui
1 afgestreken dessertlepel suiker
1 afgestreken theelepel kaneel of stukje pijpkaneel
1 laurierblad
1 takje basilicum
1 wijnglas rode wijn
¼ liter water
zout
versgemalen peper


Ontvel de tomaten, hol ze ui, wrijf het vruchtvlees door een grove zeef. Smelt de boter in een pan met dikke bodem of verhit de olie, voeg de ui, de tomatenmoes, de kruiden plus wat zout en peper toe en laat dit alles een kwartier zacht pruttelen alvorens water en wijn toe te voegen. Laat de saus op zacht vuur nog wat indikken en haal er daarna het laurierblad, het takje basilicum en zo nodig het stukje pijpkaneel ui.

4 personen

gebied : Griekenland
gerechtsoort : saus

bron : De Griekse keuken bij u thuis / Joyce Stubbs

Geen opmerkingen: