dinsdag 3 april 2018

Pantzária me Kromíthi Saláta (Griekenland)

PANTZÁRIA ME KROMÍTHI SALÁTA (BIETENSALADE MET UI)

1 kilogram middelgrote bieten
1 eetlepel azijn
zout
1 grote ui, in dobbelstenen gesneden
peper
15 gram peterselieblaadjes, gehakt
1 deciliter vinaigrette


Haal met de hand loof en stengel van de bieten af (beschadig de knol zelf niet, anders gaat deze tijdens het koken bloeden). Schrob de bieten onder koud stromend water schoon. Doe ze in een pan met zoveel koud water dat ze onderstaan. Voeg de azijn en een eetlepel zout toe en breng ze snel aan de kook op een hoog vuur. Zet het vuur lager, doe het deksel op de pan en kook de bieten ongeveer 1 uur of langer, tot ze gaar zijn. Giet ze af. Pel de velletjes van de bieten. Snij ze in plakken van ½ centimeter. Doe de plakken in een kom met de ui en wat zout en peper. Giet de vinaigrette erover, strooi er wat peterselie op en meng alles voorzichtig door elkaar. De salade kan zowel koud als warm worden opgediend.

4 personen

gebied : Griekenland
gerechtsoort : salade

bron : Greek Islands Cooking door Theonie Mark in Salades en koude voorgerechten / Richard Olney

Geen opmerkingen: