ZEETONG VÉRONIQUE
600 gram tongfilets (diepvries)
1 kleine ui
6 champignons
3 takjes peterselie
1 laurierblad
zout
peper
1½ deciliter droge witte wijn
30 gram boter
30 gram bloem
½ deciliter witte wijn
½ deciliter druivensap (wit)
citroensap
200 gram witte druiven (uit blik)
1 bekertje crème fraîche (125 gram)
Laat de tongfilets iets ontdooien en rol ze vervolgens op. Leg de filets in een vuurvaste schaal. Pel de ui en snijd deze in ringen. Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Doe ui, champignons, peterselie, laurierblad en 1½ deciliter droge witte wijn in de schaal bij de tongfilets. Voeg peper en zout naar smaak toe. Pocheer de vis in de oven of op de warmtebron, afgedekt, gedurende 10 minuten. Neem de tongrolletjes uit de schaal en houd ze warm. Zeef het kookvocht. Laat de boter smelten. Voeg al roerend de bloem, ½ deciliter kookvocht, ½ deciliter witte wijn en het druivensap toe. Maak de saus op smaak met wat citroensap, de druiven (houd enkele achter voor de garnering) en de crème fraîche. Serveer de saus over de warm gehouden tongrolletjes en dien direct op.
4 personen
voedingswaarde : 425 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Boodschappen mei / juni 1991
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten