COQUILLES MET TOMAAT
1 grote tomaat
½ eetlepel dragonazijn
1 theelepel grove mosterd
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel Provençaalse kruiden
zout
peper
2 coquilles
2 blaadjes lollo biondo
Ontvel de tomaat. Halveer hem en schep het vocht met de zaadjes in een zeef. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Wrijf het tomatenvocht boven een kommetje door de zeef. Voeg de azijn, de mosterd, de olie, de kruiden, zout en peper toe en roer dit tot een sausje. Schep de tomaatblokjes erdoor. Maak de coquilles schoon, verwijder de oranje koralen. Snijd de coquilles in dunne plakjes en leg ze op de grillplaat. Was de blaadjes lollo biondo en laat ze goed uitlekken.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Bestrijk de coquilleplakjes met olie en schuif ze 5 centimeter onder het grill-element. Laat ze in 2 minuten gaar en bruin worden. Snijd intussen de lollo biondo in dunne reepjes en verdeel ze over twee bordjes. Leg de coquilleplakjes er dakpansgewijs op en verdeel het sausje erover.
2 personen
voedingswaarde : 170 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 8 / 7 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Menu 5 mei 1993
donderdag 25 mei 2017
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten