AVOCADO MET ROQUEFORTDRESSING
100 gram spinazie
2 tomaten
75 gram Roquefort
2 eetlepels witte wijnazijn
1 theelepel scherpe Dijonmosterd
2 theelepels gedroogde dragon
versgemalen zwarte peper
1 deciliter (olijf)olie
2 rijpe avocado’s
1 eetlepel citroensap
4 toefjes peterselie
In ruim koud water spinazie goed wassen en schoonmaken. Spinazieblaadjes in een vergiet goed laten uitlekken. Tomaten wassen en elk in 8 mooie partjes snijden. In een kommetje de Roquefort met een vork fijnprakken. Azijn, mosterd en dragon toevoegen. Peper erboven malen. Goed door elkaar roeren tot een glad papje ontstaat. Al kloppend met een garde de olie in een dun straaltje toevoegen. Blijven kloppen tot een mooie saus ontstaat.
Avocado’s halveren en pitten verwijderen. Helften dun schillen. Avocadohelften in de lengte elk in vier parten snijden. Besprenkelen met citroensap. Spinazieblaadjes op 4 bordjes mooi neerleggen. Aan linkerkant van bordje 4 avocadoparten mooi op spinazieblaadjes rangschikken. Aan rechterkant van elk bord 4 tomatenpartjes rangschikken. In het midden de Roquefortsaus scheppen. Garneren met een toefje peterselie.
4 personen
voedingswaarde : 415 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 15 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Allerhande mei 1989
donderdag 25 mei 2017
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten