MELOEN-ANANASBOWL
1 kleine ogenmeloen
½ ananas
2 kiwi’s
½ limoen of citroen
(6 takjes mint)
½ blik lychees (netto 310 gram)
1 fles droge witte wijn
5 flesjes dry ginger ale à 18 centiliter
Meloen halveren. Met lepel zaadjes eruit scheppen. Met meloenbolletjeslepel bolletjes uit vruchtvlees steken. Ananas in plakken snijden en dik schillen. Zwarte pitjes en harde kern eruit snijden. Ananas in stukjes snijden. Kiwi’s dun schillen en in plakjes snijden. Limoen uitpersen. In schaal doen: meloenbolletjes, ananasstukjes, kiwi, limoensap, (3 takjes munt), lychees en sap en witte wijn. Voorzichtig door elkaar roeren. Afgedekt in koelkast in 2 uur door en door koud laten worden.
(Takjes mint verwijderen.) In (bowl)schaal vruchten met vocht schenken. Ginger ale toevoegen. (Garneren met rest van verse takjes mint.)
15 personen
voedingswaarde : 140 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd / wachttijd : 30 / 1 minuten / 2 uur
gerechtsoort : drank
bron : Tip mei 1987, Special Koele zomerdrankjes
donderdag 25 mei 2017
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten