maandag 26 december 2016

Cavolo Stufato alla Veneziana (Venetië, Veneto, Italië)

CAVOLO STUFATO ALLA VENEZIANA (GESTOOFDE GROENE KOOL UIT VENETIË)

1 kilogram groene kool
1 grote ui, gehakt
8 eetlepels olijfolie
3 tot 4 teentjes knoflook, gepeld en gehakt
zout
versgemalen zwarte peper
1 eetlepel wijnazijn


Verwijder de buitenste bladeren en de stronk. Schaaf de kool zeer fijn (dit gaat zeer snel in de keukenmachine). Doe ui en olijfolie in een diepe sauteerpan en zet deze op tamelijk hoog vuur. Fruit de ui totdat deze goudgeel is en voeg dan knoflook toe. Fruit de knoflook één tot twee minuten mee, voeg dan de geschaafde kool toe. Schep de kool om tot deze geslonken is. Voeg zout, peper en azijn toe. Zet een deksel op de pan en draai het vuur zo laag mogelijk. Laat de kool tenminste 1 ½ uur stoven tot ze zeer zacht is. Roer af en toe. Proef of nog zout en peper moet worden toegevoegd.
Sommigen houden ervan dit gerecht zeer heet te eten. Ik geef er de voorkeur aan het enige tijd te laten staan voordat het op tafel komt.

4 - 6 personen

gebied : Venetië, Veneto, Italië
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De mooiste Italiaanse recepten : Hoogtepunten uit de klassieke Italiaanse kookkunst / Marcella Hazan

Geen opmerkingen: