TROTELLE AL BURRO E SALVIA (FOREL MET BOTER EN SALIE)
Dit is een uit de Toscaanse heuvels afkomstig, uiterst simpel recept dat verrukkelijk smaakt met vers gevangen forel en mat wat op de terugweg van de beek geplukte salieblaadjes. Mocht uw vis van de vishandelaar en de salie van de groenteman afkomstig zijn, tover dan dit beeld voor de geest.
4 forellen, schoongemaakt en gewassen
gekruide bloem
75 gram boter
een paar salieblaadjes
zout
vers gemalen zwarte peper
partjes citroen
Wentel de forel door de op smaak gebrachte bloem. Smelt de boter in een grote koekenpan met zware bodem en doe er zodra de boter bruist de forel en salie bij. Laat, afhankelijk van de grootte, 3 minuten aan weerskanten bakken. Neem de forellen uit de pan, strooi er wat peper en zout over en dien, gegarneerd met partjes citroen, onmiddellijk op.
4 personen
gebied : Toscane, Italië
gerechtsoort : visgerecht
bron : Italië : De Toscaanse keuken / Elizabeth Cornish
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten